Над 400 момчета и момичета си направиха тестове за ХИВ, хепатит В и С и сифилис в CheckPoint София за последния месец и половина. Новото, по-атрактивно и удобно за нашите клиенти, работно време е причина за завишения интерес, показват данните на сдружение „Здраве без граници“, което управлява CheckPoint-а в София.

Нашите консултанти са извършили 420 тестове за ХИВ, 270 теста за хепатит В и 415 теста за хепатит С. За сифилис са се тествали 101 клиенти на центъра. Центърът идентифицира 14 инфектирани с ХИВ, по 6 с хепатит В и С и 5 клиенти с положителни тестове за сифилис.

Всеки новооткрит с ХИВ е консултиран, емоционално подкрепен и придружен до отделението в София за регистриране и стартиране на терапия от специалисти на центъра и фондация „И“.

Пациентите с хепатит са консултирани от консултантите на сдружение „Хепактив“, а хората с положителен тест за сифилис са стартирали или приключили лечението си. CheckPoint София работи всеки делничен ден от 12 до 20 часа, а в събота – от 12 до 18 часа.

Категория: