CheckPoint София се включва в пролетната Европейска седмица за тестване за ХИВ и хепатит, която се провежда между 18 и 25 май 2018 година. Това е пилотна инициатива за първа година в допълнение към ежегодно провежданата през месец ноември Европейска седмица за тестване за ХИВ и хепатит от 2013 година насам.

В рамките на седмицата консултантите на CheckPoint София ще тестват всеки, който иска да научи своя ХИВ или хепатитен статус, както в CheckPoint-а, така и по време на ключови събития.

Инициативата на CheckPoint София е под надслов „За здравето няма възраст” и насърчава тестването за ХИВ и хепатит както за млади хора, така и за онези, които са родени преди 1965 година, които са в реална опасност да са инфектирани с хепатит С и да не знаят това.

Календар на събитията за пролетната Европейска седмица за тестване за ХИВ и хепатит:

18 май – Тестване по време на Деветнадесетата Национална конференция за общопрактикуващи лекари и педиатри с международно участие на тема: „Иновативна медицина” (Слънчев бряг) и тестване в CheckPoint София (12-20 часа)

19 май – Тестване по време на спортно събитие на открито „Equality Run: Не бягай от проблема, бягай с кауза” и тестване в CheckPoint София (12-18 часа)

20 май – Тестване в CheckPoint София (12-16 часа). Отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

21 май – Тестване в CheckPoint София (12-20 часа)

22 май – Тестване в CheckPoint София (12-20 часа)

23 май – Тестване в CheckPoint София (12-20 часа)

24 май – Официален почивен ден

25 май – Тестване в CheckPoint София (12-20 часа)

Категория: