В навечерието на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН CheckPoint София се включи в спортното събитие на открито „Equality Run: Не бягай от проблема, бягай с кауза”, като на място предложи консултации и изследвания за ХИВ. Equality Run бе първото от поредица спортни събития, съпровождащи тазгодишния София Прайд.

За отбелязване на Деня за съпричастност и като част от активностите в рамките на Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит, CheckPoint София ще работи извънредно на 20 май, неделя, от 12 до 16 часа, като ще предлага пълния пакет от услуги по анонимно и безплатно изследване за ХИВ и хепатит.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е повод хората от различни страни по света да заговорят за ХИВ/СПИН. За първи път той се отбелязва през 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк с възпоменание за починалите, в подкрепа на хората, живеещи с ХИВ, за повишаване на инфомираността и чувствителността към този проблем, за намаляване на свързаната с ХИВ/СПИН стигма и ангажиране на обществото в борбата срещу СПИН.

Категория: