През ноември и декември 2018 г., в партньорство с Националния център по заразни и паразитни болести, в рамките на научно проучване, можете да получите възможност за безплатно изследване за гонорея и урогенитална хламидийна и микоплазмена инфекция. Това са сред най-разпространените сексуалнопреносими инфекции, които ако не се диагностицират и лекуват навреме, могат да доведат до редица усложнения на уринарната, репродуктивната и други системи в човешкия организъм.

Изследванията са за секуално активни мъже и жени на възраст от 18 до 49 години.

Какво е необходимо да направите:

  1. Посетете CheckPoint София (ул. Цар Самуил 111) всеки работен ден от 12 до 20 часа, а в събота – от 12 до 18 часа.
  2. След консултация специалист от CheckPoint София ще ви предостави тампон/контейнер, чрез който да вземете проба в домашни условия. Ще получите и инструкции за това как да си вземете пробата, както и информирано съгласие и кратък въпросник, който да попълните у дома. Важно е да знаете, че изследванията се извършват в рамките на научно изследване, свързано с репродуктивното здраве.
  3. В инструкциите ще получите и адрес на лаборатория, на който да отнесете пробите си.
  4. На място, в лабораторията, представете талона, получен от CheckPoint София, попълнените информирано съгласие и въпросника.
  5. Резултатите можете да проверите по телефона – тел. 02 952 33 99 (CheckPoint София) или на място в центъра (ул. Цар Самуил 111) 10 работни дни, след като сте предали пробите.

Изследванията ще се извършват чрез молекулярни методи (Real Time PCR), които са най-достоверните (с чувствителност и специфичност до 90-95%) и най-широко използваните тестове за гонорея и урогенитална хламидийна и микоплазмена инфекции. Предимство на молекулярните методи е, че те могат да открият гонорея и урогенитална хламидийна и микоплазмена инфекции в самостоятелно взет влагалищен секрет и първа сутрешна урина.

Ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на тел. 02 952 33 99.

Категория: