Скъпи приятели,

Вече 20 години здравният център CheckPoint София гарантира безплатното изследване за ХИВ, хепатит В, С, както и за лечението на други сексуално-преносими инфекции.

През годините, със средства от Глобалния фонд за борба с ХИВ, както и с финансиране от проекти, въведохме безплатната мобилна клиника за тестове, осигурявахме безплатни лекарства, прегледи при гинеколози, уролози, дерматовенеролози и др.

От 2017 г., след оттеглянето на Глобалния фанд, ние останахме без сигурното финансиране, дори само за тестовете за ХИВ.

По всички пътища успявахме да осигурим безплатните тестове и да предоставяме консултации и подкрепа.

Но вече не можем да продължим да предлагаме безплатно всички тестове.

Липсата на устойчива държавна политика за превенция на ХИВ и хепатит ни принуждава да въведем платени изследвания и консултации.

Емоционално сме свързани с ХИВ и ще продължим ангажимента си към обществото, като ще продължим да предлагаме тестовете за ХИВ безплатно.

Остават безплатни и консултациите с нашия инфекционист относно приемането на PrEP и PEP за превенция на ХИВ, както и за живеещите с ХИВ, защото вярваме, че това много помага на общността.

Срещу заплащане, от 1 март, ще предоставяме тестовете за хепатит В, хепатит С и сифилис, както и въвеждаме възможността за антигенно или PCR изследване за гонорея, хламидиямикоплазма.

Освен това, срещу заплащане, при нас можете да лекувате и сифилис, както и да си поставите противогрипна ваксина, ваксина за хепатит А или В или комбинирана, или пък да си направите скринингов тест за антитела за COVID-19.

Всички платени и безплатни услуги вижте в ценоразписа на сайта.

За всички плащания ще предоставяме касов бон, така както изисква българското счетоводно законодателство.

Имаме и добра новина – за да сме още по-достъпни и на Ваше разположение, от 1 март 2021 г. въвеждаме и ново работно време – понеделник, сряда и петък от 10.00 до 18.00 часа.

Съвсем скоро ще заработи и системата ни за записване на часове, както и пациентския профил за проследяване на резултатите.

Оставаме до вас! ❤️

Категория: