Нашият инфекционист д-р Ивайло Паков представя CheckPoint София в рамките на най-мащабното и престижно събитие, организирано от Европейската асоциация по обществено здраве (EUPHA), което се провежда в Дъблин между 8 и 11 ноември 2023 г.

В рамките на форума CheckPoint София представя повече от 3-годишния ни опит и успехите на центъра в превенцията на HIV чрез PrEP. В рамките на постерната сесия д-р Паков поставя акцент и върху подчертано нарастващия риск от трансмисия на други сексуално трансмисивни инфекции след употребата на PrEP.

PrEP намалява драстично опасността от инфектиране с ХИВ, но увеличава шансовете за сблъсък с други сексуалнопреносими инфекции. Това за пореден път показва изключително важната роля на специализираните центрове по сексуално здраве в приложението на паралелен и колаборативен подход към двете успоредни пандемии – HIV и СПИ“, коментира д-р Ивайло Паков.

Резюме на публикацията можете да видите тук: ПУБЛИКАЦИЯ

16-та конференция на Европейската асоциация по обществено здраве разглежда здравните грижи, използването на цифрови инструменти и необходимия персонал и умения за осигуряване на добри грижи.

Повече за събитието можете да прочетете на сайта на конференцията: https://ephconference.eu

 

 

Категория: