COVID-19 – Бърз антигенен тест за коронавирус

Бърз антигенен тест за коронавирус COVID-19
Цена: 15.00 лева
Информация за изследването:

Изследването определя наличие на вирусни антигени в носоглътката на човек. Ако тестът е положителен, то с много голяма вероятност пациентът се е срещал с вируса, който го е инфектирал и се е размножил. Положителният резултат предполага текуща инфекция, но тя трябва да бъде потвърдена чрез златния стандарт RT-PCR в контекста на клиничната картина, история за контакт с болен/заразоносител и други лабораторни и образни изследвания.

Цел на теста за антитела Да установи дали е налице текуща инфекция със COVID-19.
Резултат и издаване на сертификат: Когато Вашият резултат бъде готов, ще можете да го видите в системата на центъра.  Центърът не издава сертификат за отрицателния тест.
Инструкции преди изследването: Препоръчва се да не са консумирани напитки или храна 60 мин преди взимане на пробата, както и да не са употребявани цигари=
Проба: Назофарингеална проба. Пробата се взима с тампон, който внимателно се поставя в носната кухина, натрива се задната повърхност на назофаринкса няколко пъти. След завъртане тампонът се изважда, като той трябва да е мокър.
Метод:

Antigen. Имунохроматографски анализ с латерален поток с двойна цветна система. Чувствителност на теста: 95.5% Специфичност: 100%.

Лични данни: Не са необходими
Време за получаване на резултат: 15 минути