Цена
Метод
antibodies, бърз тест
Тестът е СЕ сертифициран за употреба в Европа, с чувствителност между 97 и 100%
Проба
Периферна кръв (от пръста)
Време за получаване на резултат
15 минути
При положителен резултат
CheckPoint София ще Ви насочи към гастроентеролог, с когото да уточните Вашето състояние
Хепатит С е сериозна вирусна инфекция, причинявана от вируса на хепатит С. Както и хепатит В, хепатит С също често е наричан „тихият убиец”, тъй като хората могат години наред да живеят със заболяването, без да знаят че са инфектирани и заразни.
Първоначално хепатит С е остър, но често хронифицира. Остърият хепатит С или отшумява бързо, без да оставя трайни увреждания на черния дроб, или преминава в хроничен. Между 15 и 45% от заразените с вируса се изчистват напълно от него през острата фаза.  Хроничният хепатит С е дългосрочна инфекция на черния дроб, която се развива при 55-85% от пациентите с остър хепатит С, и може да доведе до сериозни чернодробни заболявания, включително цироза и рак на черния дроб.
Повечето пациенти не забелязват симптоми по време на острата фаза. При тези, които развият хроничен хепатит С, симптомите могат да включват: умора, депресия, проблеми с краткосрочната памет, рязка промяна на настроенията, главоболие, болки в коремната област, симптоми, подобни на тези на грип. Симптомите често се бъркат и хората могат да живеят с вируса много години, преди да разберат, че са инфектирани.
Лечението е безплатно, със скъпоструваща терапия е, като се предоставя на пациенти с непрекъснати здравноосигурителни права.
Ако сте имали ситуация, при която се съмнявате, че може да сте се инфектирали с хепатит С (сексуален контакт без презерватив, оперативно лечение, зъболекарско лечение, инжекционна употреба на наркотици, козметични процедури (маникюр, педикюр и др. с кръв и телесни течности и др.), е необходимо да изчакате прозоречния минимален период от 6 седмици (42 дни), преди да се изследвате с бърз тест. Съветваме Ви да повторите изследването на 180 ден, за да бъдете абсолютно спокойни за своя здравен статус.
Резултатът от изследването не зависи от прием на храна, напитки, тютюнопушене, антибиотици или медикаменти.
Анонимно (регистрира се с код, съдържащ инициалите на пациента и датата на раждане). При желание за продължаване на доказването на състоянието, пациентът посочва три имена и телефон за обратна връзка с пациентския консултант.
Резултатите от изследването могат да се проследят чрез  онлайн системата за резултати на центъра.