Антитела за COVID-19

SARS-Cov-2 antibody (скрингов тест)          

Цена: 18.00 лева
Информация:

Приблизително 3-5 дена след началото на симптомите започва имунния отговор на организма. При първа среща с антигени човешкият организъм образува антитела IgM, те постепенно нарастват, като достигат своя пик около втората седмица от заразяването. Към третата седмица започват да изчезват, но за сметка на това веднага след началото на оздравителния процес, започва нарастването на антитела IgG. Те достигат своя пик точно преди оздравяването и остават дълго след това. Показват, че човек е боледувал.

Методът за изследване в CheckPoint София е с т.нар. „бърз“ тест, който открива откриващи IgG и IgM антитела срещу SARS-CoV2 след преболедуване или след ваксиниране. Тестът е индиректен тест, тъй като открива не самия причинител, а имунния отговор на организма към инфекцията.

Инструкции преди изследването: Резултатът от изследването не зависи от прием на храна, напитки, тютюнопушене, както и от медикаментозно лечение.
Метод: SARS-Cov-2 antibody, бърз тест
Проба: Периферна  кръв (от пръста)
Време за получаване на резултат: 20 минути
При положителен резултат: Наличието само на IgM антитела е сигнал за текуща инфекция, при положителни IgM и IgG антитела – пациентът е във фаза на възстановяване; при положителен само IgG и негативен PCR тест- отговаря на прекарана COVID инфекция.
Лични данни: Анонимно (регистрира се с код, съдържащ инициалите на пациента и датата на раждане).