Цена
Метод
PCR само в пакет „Суперчек“
Проба
За пакет „Суперчек“ – сух тампон/стерилен контейнер – гърлен или ректален секрет, или урина, или влагалищен секрет, или уретрален секрет
Време за получаване на резултат
4 работни дни
При положителен резултат
След лекарска консултация се назначава лечение
Трихомониазата е една от най-често срещаните сексуалнопреносими инфекции. При голям процент от мъжете заболяването може да протече безсимптомно (в този случай те се явяват само преносители) или да се прояви като възпаление на уретрата (уретрит). При жените инфекцията обикновено дава симптоми на вагинит (възпаление на влагалището) с лошо миришеща сиво-жълтеникава секреция, често се случва да няма клинична изява. Безсимптомното носителство играе важна роля за разпространението на инфекцията.
Трихомониазата се предава по сексуален път. Човек се заразява при пряк контакт с инфектиран партнъор, най-често хетеросексуален, като инфекцията се предава от пениса към влагалището и обратно, както и при взаимна мастурбация, контакт вулва с вулва, а също и при размяна на секс играчки. Жените се заразяват при контакт с инфектиран мъж или жена, докато при мъжете заразяването става най-често при контакт с инфектирана жена. При жените съществува малка възможност от заразяване по битов път (чрез ползване на общи кърпи, вани, дамски душове).
Резултатът от изследването не зависи от прием на храна, напитки, тютюнопушене.
Изследването не може да се прави, ако пациентът е на антибиотично лечение.
Изследването се извършва анонимно (регистрира се с код, съдържащ инициалите на пациента и датата на раждане). При необходимост може да Ви бъдат поискани имената и датата на раждане.
Резултатите от изследването могат да се проследят чрез  онлайн системата за резултати на центъра.