#trustme

НАПРАВИ СИ ТЕСТ ЗА ХИВ И ВЗЕМИ БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ ЗА

УСЛОВИЯ НА ИНИЦИАТИВАТА #TRUSTME

Единственото условие е да си направите изследване за ХИВ (ако прибавите и хепатит В и С, ще сте отличници)!

Ето и стъпките на инициативата:

  1. Посетете CheckPoint София – Център за сексуално здраве (ул. „Цар Самуил” 111) всеки делничен ден от 12.00 до 20.00 часа, а в събота от 12.00 до 18.00 часа.
  2. Направете си изследване за ХИВ (по желание и за хепатит В и С).
  3. Поискайте от консултанта своя безплатен билет за парти (датите на партитата и локациите можете да следите на тази страница или на huge.bg)
  4. Важно е да знаете, че можете да получите само 1 билет за период от 3 месеца – това е срокът, на който е препоръчително да се изследвате.

ИНИЦИАТИВАТА #TRUSTME

Инициативата #trustme се реализира от CheckPoint София – Център за сексуално здраве и Фондация GLAS и има за цел да насърчи изследването на гей/бисексуални/транссексуални мъже за ХИВ и хепатит В и С. Подкрепена е от ViiV Healthcare UK Ltd. чрез Positive Action Programme по проект HOT4ME.

Защо е важно да се изследвате?

Изследването за ХИВ, хепатит В и С е от изключителна важност за всеки гей, бисексуален или транссексуален мъж. Статистиката е категорична, че тази общност е много уязвима към инфектиране по сексуален път. Трите инфекции често са безсимптомни и е нужно много време, преди да се установи, че човек е носител на ХИВ или хепатит. Навременното откриване гарантира бърз достъп до лечение и намалява сериозните последици за здравето.

Какво представляват тестовете за ХИВ, използвани в CheckPoint София?

В CheckPoint София се използват т. нар. „бързи тестове” за ХИВ, хепатит В и С. За да е напълно достоверен резултатът за ХИВ е необходимо да са изминали поне 40 дни от рисковия контакт, а за хепатит В и С – поне 90 дни. В рамките на изследването в CheckPoint София консултантът ще вземе няколко капки кръв от безименния Ви пръст. За вземането на кръв не се използват игли или резци, а ланцети, с които убождането е максимално безболезнено. Резултатите са готови в рамките на 15 минути.


НАПРАВИ СИ ТЕСТ ЗА ХИВ И ВЗЕМИ БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ ЗА НАЙ-ЩУРИТЕ ПАРТИТА!

В рамките на кампанията всеки, който се изследва в CheckPoint София, ще има възможност да получи безплатен билет за достъп до яки партита, специални кинопрожекции и пърформанси.

Следете trustme.checkpointsofia.info, както и huge.bg за повече информация за предстоящите събития, за които #trustme осигурява безплатни билети.


МАТЕРИАЛИ ЗА СВАЛЯНЕ:

Комикс (свали)
Флайер за инициативата (свали)