Цена
Метод
микробиология или PCR
Проба
За микробиологичен тест: тампон със среда
За пакет „Суперчек“ – сух тампон/стерилен контейнер – гърлен или ректален секрет, или урина, или влагалищен секрет, или уретрален секрет
Време за получаване на резултат
3 работни дни. 
При положителен резултат
След лекарска консултация се назначава антибиотично лечение.
Уреаплазмозата е сексуалнопреносимо заболяване, което се причинява от специфични микроорганизми, които имат белези, както на вирусите, така и на бактериите. Уреаплазмите са условно патогенни микроорганизми, които могат да причинят заболяване при определени условия в организма. Иначе може да са налични в лигавицата на половите органи и пикочните канали без да предизвикват каквито и да било симптоми.
Уреаплазмите се предават по полов път. Инфектирането посредством битови принадлежности е почти невъзможно.
Коварството на уреаплазмата се състои в това, че много малка част, само 30 % от инфектираните имат оплаквания. При останалите те липсват или се появяват периодично без да се изясни причината за тях. С времето обаче тези микроорганизми нанасят немаловажни вреди на организма. Например, само при 10 % от жените, уреаплазмите не изискват лечение – приемат се за нормална част от микрофлората на влагалището. В останалите случаи обаче налагат сериозно лечение, тъй като могат да доведат до усложнения в половите органи и пикочните канали. Могат да засегнат ендометриума, фалопиевите тръби, яйчниците. Често уреаплазма се изолира при други назначени изследвания.
Мъжете са подложени в по-малка степен на риск от носителство на уреаплазма и съответно на заболяване. Носителството им обаче нанася сериозни вреди на репродуктивната им способност. Доказано е, че тези микроорганизми могат да стигнат до сперматозоидите и да повлияят негативно на подвижността им.
Ако имате симптоми, които водят до съмнение за уреаплазма, можете да си направите тест при нас. Прозоречният период е между 15 и 20 дни.
Резултатът от изследването не зависи от прием на храна, напитки, тютюнопушене.
Изследването не може да се прави, ако пациентът е на антибиотично лечение.
Изследването се извършва анонимно (регистрира се с код, съдържащ инициалите на пациента и датата на раждане). При необходимост може да Ви бъдат поискани имената и датата на раждане.
Резултатите от изследването могат да се проследят чрез  онлайн системата за резултати на центъра.