За нас

Ние сме специалисти, ангажирани с достъпното изследване и консултиране за ХИВ и други сексуално предавани инфекции. Вече 18 години нашият Център за сексуално здраве предоставя безплатно и анонимно тестване и консултиране на всеки загрижен за своето здраве.

В последните 10 години Центърът за сексуално здраве се превърна в общностна услуга, която подкрепя основно мъже, които правят секс с мъже (МСМ).

Центърът за сексуално здраве е създаден от сдружение „Здраве без граници”, наследник на мисията на „Лекари без граници” и близо 20 години инвестира в здравето на хиляди българи.

От 2018 година Центърът за сексуално здраве променя своето име и се преобразува в CheckPoint София. Медицински центрове с подобно име съществуват в цяла Европа и са място за открит диалог, консултиране и подкрепа на всеки представител на МСМ общността, който има въпроси, свързани със своя ХИВ статус.

В CheckPoint София ние надграждаме този модел като разширяваме предлаганите услуги и добавяме изследване и консултиране за хепатит В и С, и сифилис, в партньорство с фондация „И” и сдружение „ХепАктив”.

Всеки загрижен за своето здраве е добре дошъл при нас без оглед на сексуалната ориентация, половата идентичност и възрастта.

При нас може да получите консултация, свързана с ХИВ, хепатит и сексуално предаваните инфекции, както и да се изследвате за ХИВ, хепатит В и С, и сифилис с т.нар. „бързи тестове” напълно безплатно и анонимно.

CheckPoint София е защитена среда, в която може спокойно да споделяте интимни детайли от своя живот, без да се страхувате, че някой ще Ви осъди. Дискретността и спазването на конфиденциалност са гарантирани.

Ние предоставяме също психологическа и емоционална подкрепа, както и допълнително съдействие в случаите на положителен резултат за ХИВ, хепатит или сифилис.


На кого и как помагаме?

Мисия

Екип

Партньори

Галерия