кои сме ние?

Ние сме специалисти, ангажирани с достъпното изследване и консултиране за ХИВ и други сексуално предавани инфекции. Повече от 20 години нашият Център за сексуално здраве предоставя безплатно и анонимно тестване за ХИВ.

Центърът за сексуално здраве е създаден от  сдружение „Здраве без граници”, наследник на мисията на „Лекари без граници” и близо 20 години инвестира в здравето на хиляди българи.

От 2018 г. Центърът за сексуално здраве променя своето име и се преобразува в CheckPoint София . Медицински центрове с подобно име съществуват в цяла Европа и са място за открит диалог, консултиране и подкрепа на всеки, който има въпроси, свързани със своя ХИВ статус.

В CheckPoint София  ние надграждаме този модел, като разширяваме предлаганите услуги и добавяме и различни  тестове манипулации и  консултации, свързани със сексуалното здраве. Резултатите от изследванията, както и назначените от лекар рецепти, могат да проследят и чрез  онлайн системата за резултати на центъра.

Всеки загрижен за своето здраве е добре дошъл при нас без оглед на сексуалната ориентация, половата идентичност и възрастта.

CheckPoint София е защитена среда, в която можете спокойно да споделяте интимни детайли от своя живот, без да се страхувате, че някой ще Ви осъди. Дискретността и спазването на конфиденциалност са гарантирани.

Ние предоставяме също психологическа и емоционална подкрепа, както и допълнително съдействие в случаите на положителен резултат за ХИВ, хепатит или сифилис.

Услугите в CheckPoint София се предоставят от лечебно заведение „CheckPoint – АИПЗГ Елена Биринджиева“ ЕООД, УИН: 2203151001.

От 1 март 2021 г. „CheckPoint – АИПЗГ Елена Биринджиева“ ЕООД въведе  ценоразпис на предоставяните от центъра  тестове манипулации и  консултации.

НАШАТА МИСИЯ

„Здравето – това е състоянието на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или увреждане.”  (СЗО)

Нашият приоритет е да осигурим защитено пространство за споделяне, консултиране и информиране.

Световните проучвания показват, че мъжете, които правят секс с мъже (МСМ), са най-силно засегнати от ХИВ, както и от други сексуално предавани инфекции. Отчитаме тази тенденция и у нас. При тях е повишен също и рискът от инфектиране с вирусите на хепатит В и С. Една от ключовите ни силни страни са нашите gay friendly консултанти.

Същевременно, в работата си се срещаме и други групи, уязвими от сексуални инфекции.

Наш основен приоритет е да предоставяме услуги и подкрепа за всеки, без значение от етнос, полова принадлежност или сексуална ориентация, които да са съобразени с индивидуалните потребности и история на клиента ни.

НАШИЯТ ЕКИП