„Бързи” изследвания за ХИВ и хепатит

CheckPoint София предоставя консултиране, свързано с ХИВ, хепатит и сексуално предаваните инфекции, както и изследване за ХИВ, хепатит В и С, и сифилис с т. нар. „бързи тестове” напълно безплатно и анонимно.

Всеки загрижен за своето здраве е добре дошъл при нас без оглед на сексуалната ориентация, половата идентичност и възрасттаCheckPoint София е предпочитано място за консултиране и изследване на мъжете, които правят секс с мъже.

CheckPoint София е защитена среда, в която може спокойно да споделяте интимни детайли от своя живот, без да се страхувате, че някой ще ви осъди. Каквото и да Ви интересува или притеснява, ние сме насреща, за да го обсъдим и да намерим най-доброто решение за Вас и Вашите партньори. Дискретността и спазването на конфиденциалност са гарантирани.

За ХИВ, хепатит В и С, сифилис – бързи, безплатни и анонимни!

Ние работим с т. нар. „бързи тестове”, които се нуждаят само от капка кръв от пръста и 15 минути, за да предоставят информация за Вашия ХИВ или хепатитен статус.

Тестовете са СЕ сертифицирани за употреба в Европа, с чувствителност между 97 и 100%. Всички медицински консумативи, които използваме, са стерилни, за еднократна употреба, след което се унищожават по законоуставения ред.

Не боравим с лични данни – всеки тест се завежда с уникален случайно генериран код. По този начин предоставяме възможност на всеки да се изследва, без да излиза от зоната си на комфорт и да споделя повече от необходимото за себе си.

Ако сте имали контакт, при който се съмнявате, че може да са Ви предали ХИВ или вируса на хепатит, е необходимо да изчакате прозоречния период от 6 седмици, преди да се изследвате с бърз тест. Съветваме Ви да повторите изследването след още 42 дни, за да бъдете абсолютно спокойни за своя здравен статус.

За да се изследвате, не е нужно предварително обаждане или въздържане от консумация на храни и напитки.

В ситуация на спешност:

  • Правили сте секс, по време на който е имало риск?
  • Правили сте анален секс без презерватив?
  • Скъсал се е презервативът по време на секс?
  • Попаднала е кръв или сперма в устата Ви при секс?
  • Вашият партньор е с ХИВ и не приема терапия или не знаете дали приема терапия?

Не губете време и се консултирайте с нас!

Потърсете ни в рамките на 48 часа след ситуацията, за да обсъдим случилото се и заедно да преценим рисковете.

Направете си тест за ХИВ 42 дни след рисковия контакт

42 дни след рисковия сексуален контакт можете да си направите тест за ХИВ при нас. Ще получите резултат за това дали сте инфектиран с ХИВ в рамките на 15 минути. Отрицателният резултат от теста обаче не изключва напълно инфекцията с ХИВ. Повторете теста след 42 дни.

Възможно е да си направите и тест за ХИВ в медицинска лаборатория на 30-тия ден след рисковия контакт. Когато посетите лабораторията, уверете се че тестът използва метод, който изследва антитела и антигени на вируса, т.нар. тестове от четвърто поколение. Те се образуват обикновено около 30-тия ден от инфектирането.